EMADEPÄEVA KOOGIKOMMID
180 g biskviitkoogipõhja
2 pakki Saare Smetanat (30% hapukoor)
3 spl kakaopulbrit
Taarapõllu jõhvikajahu
200 g poolmõrudat šokolaadi
Taarapõllu mitmemarja- ja ebaküdoonia-kõrvitsa krõpse
Segame smetana ja kakao omavahel ning lisame pudistatud koogipõhja. Segame
ühtlaseks tainaks ja voolime pallid. Sulatame šokolaadi vesivannil, katame
pallid šokolaadiga ning pudistame peale marjakrõpse. Serveerime pallid
puutikkude otsas.
kohe tuli meelde lapsepõlv: magusaisu korral segasin ikka kokku hapukoore kakao ja suhkruga :)
biskviidi küpsetasin muidugi ise, selle kõige lihtsama. smetana asemel oli tavaline hapukoor ja tunde järgi segasin puru ja kakaohapukoore kokku. sulatasin šokolaadi, mis oli pähklite ja rosinatega ehk natuke rohkem mädimist, sest suuremad tükid võivad küljest pudeneda, kuid iseenesest parem, et rohkem asju sees. peale raputasin taarapõllu astelpajujahu.
erinevaid võimalusi pulgakookide tegemiseks on muidugi tohutult. positiivne on see, et vähemalt sellise variandi jaoks on minul kõik koostisosad pidevalt kodus olemas ehk saab teha kohe, kui isu tuleb. kuna ostsin täna mustikajahu, siis järgmine kord sulatan efekti mõttes valget šokolaadi ning tõenäoliselt niristan seda joonistamisepudelist peale, et šoksi kuluks vähem (kuna see kõige "kräpim" koostisosa).
No comments:
Post a Comment