Friday, February 15, 2013

minu esimesed martsipanitordid

mul on alati olnud mingi aukartus martsipanitortide ees, et neid on kindlasti jube raske teha ja peab olema mingi koolituse läbinud jne. kaksikute 5. sünnipäeval aga mõtlesin riskida ning proovisin elus esimest korda omal käel neid teha. sisuks on nendel kahel kõige tavalisemad küpsisetordid. ostsin ühe paki roosat martsipanimassi (200g, müüakse igas suuremas poes), rullisin kahe küpsetuspaberi vahel lahti ning tõstsin tordi peale.  nimetähed, numbrid ja lillekesed on ka martsipanist, kuid need sain sõbrannalt. hobuse ja printsessi kontuurid joonistasin šokolaadiga (sulatasin ja tegin nõelaga kilekotile augu sisse). hobuse jaoks kasutasin pico-ballasid, rapuntsli kleiti kaunistasin värvilise suhkruga ning juuksed-lakk on tehtud "nöörist". lõpus läks nii kiireks, sest see asi võtab alati aega rohkem, kui arvata võiks, et rapuntsli keha joonistamine ja kaunistamine läks vähe nässu, aga lapsed ei pahandanud :) tordi ääred lasin tordipritsist kreemiga üle ja oligi valmis. kreemi teen suht tunde järgi vahukoorest, toorjuustust/kohupiimast/kohupiimapastast, suhkrust, vaniljekastmepulbrist ning (toor)moosist. kuna ma ei ole mingi kunstnik ja selline asi nagu vaba käega joonistamine jääb minu puhul ära, siis martsipanile joonistamine käib nii: valin netist meeldiva pildi ja kopeerin selle ekraanilt küpsetuspaberile. tõstan paberi tordile ning surun hambatikuga õrnalt kontuurid martsipanile.

ma ei tea, kas on aru saada, aga need muffinid peaks siis kujutama kokkuvõttes liblikat :P

kuna sattusin martsipanist vaimustusse, siis siin üks katsetusetordike. proovisin teha roosikesi ning see valge tahab olla pärlikäevõru. üritasin natuke šokolaadiga joonistada (enamus asju läks katki, sest liiga peenikese nirega ja õrnad asjad tegin) ning vaata siis blogist, kuidas teha šokolaadiliblikaid: Maitseelamused: Shokolaadiliblikad. Mina teen kontuurid ära ja siis lihtsalt "kritseldan" tiivad täis, ei järgi mingit mustrit ja ikka tuleb väga ilus.

et tordipritsi käsitsemist harjutada, siis jälle nö proovitort.

No comments:

Post a Comment